07 listopadu 2018

Proč je třeba manželství jako svazek muže a ženy chránit ústavou?


Protože zásadně není pravda, že v případě manželství pro všechny jde jen o změnu „tří slov v občanském zákoníku“, která „většině neublíží a menšině pomůže“. A také protože není pravda, že když se mají „dvě osoby rády, mají právo na manželství“, jak tvrdí LGBTI aktivisté.

Nejde totiž zdaleka jen o „změnu tří slov v občanském zákoníku“, nýbrž o civilizační přelom a redefinici základní společenské jednotky, totiž rodiny, která nikoliv posledních tisíc let, nýbrž minimálně od doby bronzové byla postavena na heterosexuálním vztahu muže a ženy či žen, a to prakticky ve všech velkých a úspěšných civilizacích, co od starověku známe.
Manželství není právo, nýbrž fakticky má povahu privilegia. Účelem manželství není legislativně ošetřit vztahy lidí, kteří se mají rádi, nýbrž poskytnout ochranu páru tvořenému mužem a ženou, kteří jako jediní mohou potenciálně zplodit dítě. Ve skutečnosti z faktu, že se dvě osoby mají trády, neplyne žádné jejich právo na uzavření manželství, a to ani pro osoby heterosexuální, protože jinak by muselo existovat právo uzavřít manželství například se svou matkou či sestrou (vždyť se s nimi také máme rádi).
Manželství pro všechny ublíží dětem, protože nejvhodnějším prostředím pro vývoj a výchovu dětí je úplná rodina tvořená mužem a ženou a surogátní mateřství zároveň otevírá dveře k obchodu s dětmi a zbavuje děti práva poznat oba své biologické rodiče.
Manželství pro všechny omezí svobodu pro většinu, protože každému právu určité skupiny odpovídá povinnost ostatních toto právo respektovat. Všichni nesouhlasící se ocitnou potenciálně na hraně zákona. Petici Aliance pro rodinu podepsaly desetitisíce skutečných lidí, kteří by pak byli nuceni smířit se s výchovou svých dětí, která bude v rozporu s jejich svědomím. Ocitneme se znovu v situaci jako v dobách reálného socialismu, kdy dětem ve škole se říkalo něco jiného, než doma?
Mohlo by dojít i k ohrožení náboženské svobody. Česká republika uznává církevní sňatky, jsou zákonem postaveny na roveň sňatkům civilním, a v tomto ohledu vůbec není jasné, jak by se toto nové opatření dotýkalo křesťanských církví. Byly by nuceny oddávat stejnopohlavní páry, když by existovalo jednotné „manželství pro všechny“?
Nic z tohoto česká společnost většinově nechce. Žádný z těchto důsledků aktivisté kampaně „Jsme fér“ otevřeně nepřiznávají, přesto se toto vše již děje v zemích, kde tzv. manželství pro všechny již neuváženě schválili.

Žádné komentáře:

Okomentovat