13 února 2015

Slovensko zachráněno? Skutečně?

S velikou radostí přivítaly zdejší liberální elity neúspěch slovenského prorodinného referenda z minulé soboty, které je pro slabou účast voličů neplatné.
Jen nesplněná podmínka nadpoloviční účasti voličů „zachránila Slovensko od nálepky ultrakonzervativní země, jež si odhlasovala omezení práv homosexuálů“! Takto se např. radoval pondělní redakční úvodník našich nejčtenějších novin MF Dnes.
Slovensko je tedy zachráněno, homosexuálové tam nebudou pronásledováni, hrozící diskriminace byla odvrácena!
My, kteří jsme však o referendu věděli už dříve a více, než svým čtenářům prozradila MF Dnes, nějak nemůžeme uvěřit vlastním očím a uším. Něco takového na Slovensku skutečně hrozilo?
Když se věci správně pojmenují, hned je jasné, oč jde, radí jedna stará moudrá kniha. Možná tedy bude dobré, když si vedeni její radou přečteme na vlastní oči otázky, o kterých se rozhodovalo ve slovenském referendu (a které zdejší média vč. zmíněného článku s MF Dnes raději nikdy necitovala v úplnosti). Posuďte sami, vlastním rozumem, ne optikou novinářů z Mladé fronty: opravdu znamená říci na tyto otázky 3 x ANO dikriminaci a pronásledování kohokoliv?
  :
1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené (adopcia) detí a ich následná výchova?

3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho  správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?


Žádné komentáře:

Okomentovat