15 července 2021

Co na maďarské zákony na ochranu dětí říkají evropští muslimové?

Co to u všech všudy v tom Maďarsku ten Orbán zase prosadil? Možná se takto ptáte nad zprávami o nové maďarské legislativě, která utlačuje homosexuály.

Nuže, zdá se, že byl novelizován celý balík zákonů na ochranu rodiny a dětí a prosazené formulace znění přibližně takto:
• V zájmu zajištění práv dětí je zakázáno zpřístupňovat dětem mladším 18 let pornografický obsah, jakož i obsah, který zobrazuje sexualitu samoúčelně nebo propaguje či zobrazuje změnu pohlaví nebo homosexualitu.
• Zakazuje se zpřístupňovat osobám mladším 18 let jakoukoli reklamu, která zobrazuje sexualitu samoúčelně nebo propaguje či zobrazuje odchylku od identity vrozeného pohlaví, změnu pohlaví nebo homosexualitu.
• Pořady, které mohou mít nepříznivý vliv na tělesný, duševní nebo mravní vývoj nezletilých, zejména tím, že propagují nebo zobrazují násilí, genderovou nekonformitu, změnu pohlaví, homosexualitu nebo uvádějí otevřené zobrazování sexu, budou mít hodnocení: nedoporučuje se osobám mladším osmnácti let.
• Stát chrání instituci rodiny a manželství, a to i z důvodu jejich přirozené důstojnosti a hodnoty, zejména vztah rodič-dítě, který je základem rodinného vztahu, kde matka je žena a otec muž. Ochrana řádných rodinných vztahů a práva dětí na vlastní identitu podle jejich vrozeného pohlaví má zvláštní význam pro ochranu fyzického a duševního zdraví.
• Výuka studentů o sexuální kultuře, sexuálním životě, sexuální orientaci a sexuálním vývoji (…) nesmějí být zaměřeny na podporu odklonu od identity pohlaví při narození, na podporu změny pohlaví nebo na propagaci homosexuality.
• Předpis dále stanovuje, že kromě pedagogických pracovníků školy se smí do výuky zapojovat pouze zaměstnanci institucí včetně nevládních, které jsou předem řádně registrovány příslušným stáním úřadem.
"Nová legislativa by vážně omezila svobodu projevu a práva dětí," uvádějí evropští ochránci lidských práv.
Nu, já mám dojem právě opačný. Příslušníkům jakýchkoliv sexuálních menšin nové zákony žádná práva neberou a povinnosti nepřidávají, jen říkají, že děti a nezletilí mladší 18 let mají být chráněni před nevhodnou a sexualizovanou reklamou a propagandou. Opravdu existuje někdo, komu tohle vadí?
* * *
Když nizozemský premiér Mark Rutte prohlásil, že Maďarsko kvůli tomuto zákonu nemá v EU místo, zareagoval velmi výstižně Rod Dreher, vedoucí redaktor prestižního časopisu The American Conservative a autor několika politických bestsellerů: „Země, která byla součástí Evropy již tisíc let, je nyní unijními vůdci považována za nehodnou jejich společnosti, protože zakazuje dávat dětem do rukou jakýsi sexualizovaný materiál - což by před nějakými čtyřiceti nebo padesáti lety bylo podporováno společenskými většinami v každé evropské zemi. “
A Dreher trefně dodává: „Zajímalo by mě, zda maďarské zákony na ochranu dětí podporují evropští muslimové. Pokud ano, také pro ně není v Evropské unii místo? Někdo by se na to měl nizozemského předsedy vlády zeptat.“ Touché!

1 komentář:

  1. Iron Dragon - Titanium Colors, Gold, Silver, Bronze, Sterling
    Titanium colors, gold, silver, bronze, gold, silver, titanium network surf freely silver, dental implants silver, gold, gold, titanium necklace mens gold, silver, gold, bronze, silver, gold, silver, gold, silver, titanium chopsticks gold, black titanium wedding bands silver, gold, $2.00

    OdpovědětVymazat